woensdag 27 juni 2012

Juffie bedankt!

A lot of Morritz's friends are leaving pre-school! They (and their parents) wanted to thank the teatcher in a special way. So they asked me to make a quilt to remember them by that could bes used to play in the class room. So I went around with textile markers and drew their hands on white cotton squares, they wrote their own name under it. With those squares I made a quilt. Today the teacher has a goodbye party with the children who are leaving her and she will receive the gift.


Heel veel vriendjes en vriendinnetjes van Morritz gaan naar groep 3! Die kindjes (en hun ouders) wilden de juf bedanken voor een geweldige tijd en de goede zorgen van de juf. Dus vroegen ze me een speelkleed te maken met een herinnering van de kinderen. Ik ben dus in het geniep met witte katoenen vierkantjes langs de kinderen gegaan en heb met textielstiften hun handen om getrokken. Ze hebben zelf hun naam erbij geschreven. De stift liep helaas wat uit, maar goed, niets aan te doen. Met die vierkantjes ben ik aan de slag gegaan om er in een weekend een speelkleed van te maken.

Ik gebruikte een niet te ingewikkeld eigen ontwerpje met als basis de dierenprint. Daar zat blauw, oranje en geel in en die kleuren heb ik in een aantal schakeringen terug laten komen in de quilt. Ik wilde het idee van lijstjes om de handjes heen creĆ«ren en dat is best aardig gelukt. Ik heb de achterkant van een stuk fleece gemaakt. Dat leek mij het minst kwetsbaar voor het over de vloer dweilen ermee. De band maakte ik van de zelfde dierenprint. Ik quilte hem door met lichtgele dubbele rechte lijnen, zonder over de vierkanten met de handjes te gaan, zodat die er goed uitkomen.  Het was wel een beetje haastwerk, maar ik ben tevreden met het resultaat. Als je er naar kijkt zie je allemaal zwaaiende handjes en kan de juf alle gezichtjes er weer even bij denken. Misschien ook wel als ze straks lange slungels in groep 8 zijn! Ik was vergeten een foto te maken, dus een andere mama maakte die gauw voor we hem inpakten. Hij is alleen op zijn kop zie ik nu! Nou ja.


This weekend i'll be off with my girlfriends. I usually bring my sewing machine and we make something together. Click here for the results of our last weekend!


Dit weekend ben ik de hort op met mijn vriendinnen. Ik neem mijn naaimachine meestal mee en dan freubelen we samen wat. Zie hier de resultaten van het laatste weekendje.

Tot gauw!

Pin It

1 opmerking:

Carolien zei

Wat een leuk idee met al die handjes, dat is er 1 om te onthouden. En wat moet dat gezellig zijn om met z'n allen lekker creatief bezig te zijn. Veel plezier dit weekend!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...