woensdag 11 juli 2012

voor de thuisblijvers - een uitleg en give-away

For everyone who hasn't left for the holliday I will explain how I made the scarfs (no rocket science) and will give away a "make your own" set for it.

Ik heb natuurlijk wat stof over van de sjaal. Ik zal even kort uitleggen hoe je hem maakt en ik geef een stof-en-fournituren setje weg om er zelf één te maken! Hij is heerlijk voor dit kwakkelige weer en op een zomeravond en maakt elke outfit af!!
Uitleg sjaal

Nodig:
Stof, lintje/bandje/kantje/bolletjesband.
Naaimachine, schaar/snijmes, textiellijm (bijv. gutermann), strijkijzer.

Stappenplan:
  1. Je knipt/snijdt 2 stukken stof van van ongeveer 180cm bij 25 cm. Je kan hem natuurlijk langer en breder maken naar eigen smaak. Het kan 1 stuk stof zijn, of allemaal blokken die je aan elkaar zet, of stroken die je aan elkaar zet. Het kan effen zijn, bloemen, stippen strepen...Wat je leuk vindt, wat je hebt, kijk maar. Maar het eindresultaat moet in elk gevaal ongeveer deze afmeting hebben of langer en/of breder. Wij kochten de stof van de hema. Die hebben we in de lengte in vieren gesneden/geknipt en aan de stroken aan beide kanten een bijpassend stukje stof van ongeveer 15 cm gezet (en 25 cm breed).
  2. Vervolgens hebben wij in de breedte op de naad waar we het extra stukje stof op hebben gezet een lintje geplakt met textiellijm. Bij één sjaa; hebben we een kantje gelegd tussen deze naad toen we hem stikten. Dat mag, hoeft niet, laten we helemaal aan jullie over.
  3. Toen hebben we de repen met de goede kanten op elkaar gelegd. Voor Nicole hebben we een stukje bolletjes band tussen de korte stukjes gespeld, voor inge langs beide lange kanten. Ook hier geldt, wat jij wil. Bolletjesband naaien is best lastig (schiet er weer een bolletje tussen) dus ik zou voor de beginnende naaister zeggen; kies de korte kant, of sla de bolletjes over. Je kunt er nu ook een labeltje tussen leggen als je dat wil (zie ook uitleg labels maken). Ik plakte later een vierkant labeltje erop.
  4. Dan stik je rondom en laat een stuk open (niet bij het bolletjesband) van ongeveer 10 cm om hem te keren. Het is handig om voor en na de opening even heen en weer te stikken, zodat je het stiksel niet opentrekt als je hem binneste buiten haalt.
  5. Je keert de sjaal met de goede kant naar buiten, duw de hoekjes naar buiten met de achter kant van een pen, of een dichte schaar. Strijk hem netjes plat en vouw bij de opening aan beide kanten een zoom van ong. een halve cm naar binnen, strijk dat deel vooral goed plat.
  6. Zet je steekje iets groter (ik doe meestal 3,5) en stik rustig helemaal rondom lans de rand. Hiermee werk je de sjaal netjes af en maakje de opening dicht. Dit zou je met een ander leuk passend kleurtje kunnen doen wat mooi wegvalt, of juist lekker afsteekt.
En Klaar!

Give away
De zeegroen met roze versie van de sjaal kun je straks zelf maken als je meedoet aan de give-way! Ik maak een pakketje met stof en lintjes, bolletjesband om er zelf 1 te maken. Dat doe je door mijn blog te volgen als je dat nog niet doet en een berichtje achter te laten. Als je nog een leuke naai of leestip hebt, mag die in je berichtje! Ik kies een winnaar op woensdag 18 juli!

Tot gauw!Pin It

17 opmerkingen:

nadia zei

ik doe mee !
leuk !

Charlotte zei

Ik doe op heel graag mee met je give-away!
Een naaitip heb ik niet, ik vind het heerlijk om op je blog ( en die van andere creatieve geesten met naald en draad) te komen kijken en dromen van hoe ik zelf zou maken etc maar eerlijk gezegd ontbreekt het mij aan moed en materiaal :) een pakketje met alles er in zou me wel in gang kunnen doen schieten.
G.
Charlotte

landelieke zei

Jaaaaaaaaa!!! Ik doe heel graag mee met deze super leuke live away, ik ben al een poosje volger en doe enorm veel inspiratie op op jouw blog ...
Groetjes landelieke

le petit architecte zei

Mooie sjaals, dit ga ik zeker eens proberen! Hopelijk win ik dat zeegroene stofje.

Mamanon zei

Hoi Zusje B ik geniet ook alweer een tijdje van je verhaaltjes op je blog en ik vind je sjaal prachtig dus ik waag graag een kansje! Als je op mijn blog bij inspiratie kijkt zie je wat er nu zoals door mijn hoofd dwarrelt. Het is gewoon te veel leuks wat ik in blogland zie vandaar dat ik het ben gaan bewaren op mijn blog. Kijk maar eens misschien zit er ook wat leuks voor je tussen.
Fijne vakantie! Groetjes Manon

Esther zei

Wat een prachtige sjaal,bedankt voor de uitleg en ik doe graag mee en ga een linkje op mijn blog zetten, groetjes Esther

Kimberley zei

leuk leuk leuk.
ik ga er zeker 1 maken al is het natuurlijk leuker om er een zelfmaak pakkettje te krijgen.
(of klink ik nu heel hebberig?)
ik doe dan ook graag mee!
liefs,
kimberley

Lita zei

ik doe ook mee,vind het een erg leuk idee. groetjes Lita

Karin zei

Wat een leuke sjaal! Ik doe graag mee!!

Elfi zei

Oh ik doe graag mee, wat een leuk sjaaltje. Ik wilde hem op pinterest zetten, maar dat lukt niet.

Groetjes, Roelfina

wannesraps zei

oh ja doe graag mee!!! Roze is niet zo mijn kleur, maar die blauwe is geweldig. Ik zou er direkt aan willen beginnen!!!!

Maren (hoemmelke.blogspot.com)

Renske zei

Ik doe heel graag mee met je give away!
Wat een leuke sjaal!

Groetjes renske

Jeannine & Jartel zei

Ik doe heel graag mee :D !!
Een goede naaitip heb ik niet echt vermits ik nog niet zo veel ervaring heb (ik ben dan ook nog maar 19 :p) Maar ik vind het super om op je blog rond te snuffelen en leuke ideetjes te ontdekken :) ZO heb ik onlangs jouw ritstasje uitgeprobeerd. :)

Anne

Jos van KloskaCreAtief! zei

Ja, ik doe ook graag mee, ben dol op dit soort sjaals.

heb naaitips en andere leuke tutorials verzameld op http://pinterest.com/kloske/diy-tutorials/

Marleen Derweduwen zei

Ik doe graag mee aan jouw give away, maar eerst ga ik nog volger worden!

Sofie zei

Volgen doe ik al een hele tijd... een naaitip heb ik nog niet, want ik kocht onlangs mijn eerste machine en ben volop ideetjes aan het sprokkelen!
Zal ook een link zetten op mijn lekkerbekkenblogje ;-)
Groetjes Sofie

Liesbet Rombaut zei

Ik ben al een tijdje volger en doe graag mee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...