zaterdag 25 augustus 2012

Just listing on!

I'm proud to say I ticced some things of the list, but.... ahem, added some too. 

Zo'n eerste week werken en school is toch wel weer wennen! Ik heb wel wat dingen van de lijst kunnen afmaken, maar... heb er ook wel weer wat moeten toevoegen. Ik maakte de babykado's en de tas van noor. Beide hadden een korte termijn deadline, dus ik wilde het uit de weg hebben.

Voor Noor maakte ik vorig jaar al een gymtas, maar de spullen worden steeds groter natuurlijk en Noor moet nu ook douchen na de gym, dus er moeten ook nog slippers en handdoeken bij. Dat ging niet meer lukken. De opdracht was dus, groter en iets stoerder. Nou ja, daar kon ik wel wat mee. Ik begon met wat namen bestellen bij mijn vaste adres. Ik heb gelijk alweer namen voor Morritz zijn aangevraagde nieuwe zwemtas en Fedde zijn grote jongensdeken erbij gedaan, om verzendkosten te besparen. Je kan natuurlijk zelf namen uit strijkvelours snijden, maar dat is best heel precies werk (niet mijn sterkste kant) en hier kun je het betaalbaar in heel veel kleuren en lettertypes bestellen. Het is altijd netjes en snel.

Vervolgens neusde ik door mijn ikea couponnen. Ikea heeft van die lekker stevige stoffen en altijd een restenbak voor weinig. Ik wilde hem namelijk niet weer voeren met een tussenvulling, maar meer een ouderwets boekentasmodel ervan maken. Ik heb de maat lekker ruim genomen en de hengsels ook lekker lang gemaakt, zodat ze hem over haar schouder kan dragen. Ik maakte een effen reep erin voor haar naam, anders zou die wegvallen tegen de lekker felle retro bloemen. De voering maakte ik van roze met witte stippen en de hengsels van de effen canvas. Hij was redelijk snel in elkaar en ik vind hem zelf erg leuk geworden. Stoer, maar toch wel voor meisjes. Als je wat meer uitleg wil, laat maar weten.


Verder maakte ik 2 spenendoekjes met mijn eigen tutorial. 1 voor een baby die een collega nog gaat krijgen en 1 voor een kennis die er al is, dus waar ik de naam al op kon maken. Zoals je ziet gebruikte ik een restje van de dwergenquilt. De achterkant maakt ik meestal van badstof en ik heb inmiddels een inmense verzameling lintjes om uit te kiezen. Dat vind ik ook elke keer weer leuk om te doen!


Zoals gezegd zijn er ook weer wat dingen bijgekomen op het lijstje. Zo vroeg de juf van Morritz mij om voor alle (4) kleuterklassen een rode olifantenknuffel te maken. Dat hoort bij een leermethode en de oude waren helemaal verkleurd en versleten. We kochten ook net een grote jongensbed voor Fedde en die is helemaal gek van nemo (sis, bebie, mimo), daar heb ik nog wat stof van liggen. Ik kocht dus bij de ikea weer een uitverkoopdekbedje, die ga ik dan weer door 2-en doen, om er een nieuwe voorkant op te maken. Zoals ik hier al eerder deed voor Morritz. Hierbij een update van het lijstje en dan ga ik gauw aan de slag, voor hij weer langer wordt (geel is af)

Tot gauw!Pin It

1 opmerking:

vee zei

ik ga in Nederland wonen! wij in België worden gewoonweg achteruitgesteld door de grote winkelketens..ik had al gemerkt dat er bij jullie bij Hema veel leukere dingen te vinden zijn, bij ons bij Zeeman zijn er wel enkele kleurtjes babysoft(wat idd een goed materiaal is) maar zeker zo geen toffe kleurtjes als de jouwe
en maak je niet ongerust: als je zo'n quiltblok in elkaar geflanst krijgt, zal haken zeker lukken!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...