zaterdag 31 maart 2012

Tutorial Zippy pouch: part two - de eerste uitbreiding

Sorry for not posting as often as you're used too. The weather was so nice out, we enjoyed it thoroughly. We went to a big playground, to the zoo, biking .... It was for the best too, because now it's getting colder and we're expecting some night frost next week.


Ik heb even niet zoveel genaaid, of geblogd. Het was gewoon veel te lekker weer en we hebben er volop van genoten. We zijn naar een grote speeltuin geweest, naar de dierentuin, lekker wezen fietsen.... Gelukkig maar, want het weer lijkt echt om te slaan en ik hoor al weer mensen praten over nachtvorst en natte sneeuw, bah!
Fedde en ik in de dierentuin

Lekker vies worden in de speeltuin

Pas op pap!
I promised expand my basic pouch tutorial with some options every time.  This is in dutch only, If you'd like a translation, let me know. 


Ik had beloofd mijn tutorial voor het basic ritstasje stap voor stap uit te breiden met wat opties. Vandaag wil ik jullie een paar tips en een uitbreiding meegeven.

1. Heel belangrijk voor leuke ritstasjes zijn heel veel kleurrijke ritsen. Die kun je vaak op de markt kopen. Of in een fournituren zaak, maar ook online. Ik vond een geweldige verzameling op etsy. Ik zorg dat ik altijd een voorraadje heb, zodat er wat te kiezen is bij de stofjes die ik wil gebruiken. Er zijn veel aanbieders op etsy, kijk vooral rond, maar ik bestel ze meestal bij Zipit. Als je zo'n foto ziet, dan wordt je toch gelijk blij? Ik kocht 5 inch en 9 inch ritsen, voor verschillende formaten tasjes, kijk maar wat handig is.

Foto van etsy "zipit"
2. Gebruik eens een stempel om het geheel te personaliseren of een thema mee te geven. Ik gebruik vaak mijn zusjeb stempel. Die heb ik bij 100%heppie besteld een keer. Verder heb ik een alfabet setje (van de hema) om er iets op te doen en wat dieren etc. Ik verzamel ze terloops, bij de kruidvat of de action. Ik gebruik gewone inkt, vaak van die winkels. Ik strijk het daarna. Dat fxeert het goed. Ik gebruik het alleen op dingen die ik niet heel vaak ga wassen. Zoals ritstasjes. Je hebt ook speciale inkt voor stof, maar ik weet eigenlijk niet waarom ik dat zou willen hebben.


3. De uitbreiding van vandaag is een lusje. Je kan het bij een lusje laten. Die kan je lang maken om hem om je pols te doen, of kort en er iets op stempelen. Het kan een stukje band of lint zijn. Of een reep stof (van bijvoorbeeld 6 cm breed) dat je dubbel vouwt met de goede kanten op elkaar. Er een naadje instikt. Binnenste buiten halen en plat strijken met de naad aan één kant.

Je kan er een sleutelring aanmaken, een ronde of een d vormige, of, zoals ik in het voorbeeld deed met een haak. (kan even geen beter woord verzinnen). Ook dat soort dingen vind je op de markt, of op etsy, of... onder het kopje fournituren.

Je pakt de basic tutorial En tijdens stap 4 leg  je het stuk band, lint of stof dubbel gevouwen tussen de 2 stukken die de buitenkant gaan worden. Aan de bovenkant van het midden. Of een andere plek die je leuk vindt. Laat de uiteindes iets uitsteken, zodat je zeker weet dat het goed gaat. Stik dan rondom zoals beschreven en ga even heen en weer over de lus om hem stevig te bevestigen. Volg de andere stappen zoals beschreven.

Hier wat extra foto's:
leg de lus tussen de stukken stof die de buitenkant worden

Laat de uiteindes uitsteken

Stik heen en weer voor stevigheid en knip voor het keren de uiteindes af.

Tadaa
I'm also showing some progress on my garden fence quilt. The one for my niece Emma, who's birthday is coming real soon and I'm getting a bit nervous on the deadline.  


Ik maakte ook weer wat blokken voor de quilt voor Emma, de deadline nadert.

Garden Fence voor Emma, nu 9 blokken. Nog 11 te gaan.
Tot gauw!Pin It

2 opmerkingen:

Elfi zei

Wat maak je toch een leuke dingen, en goede uitleg erbij!

Groetjes, Roelfina

LOTJE zei

En die labels ga ik ook snel eens proberen, dan laat ik het je zeker weten. Leuke foto's!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...