woensdag 2 mei 2012

home seet home - long live the queen

Yesterday I took two hings of my to do list that were there for some time now. First I gave our hocker a new coat of fabric.

Gisteren had ik een dagje vrij en ik haalde 2 dingen van mijn to-do lijstje die er al heeeel lang opstonden. Onze poef, of hocker, of hoe noem je zoiets, was ernstig toe aan een nieuwe bekleding. De oude zat vol vlekken en was helemaal verkleurd. Ik ben erg kleurig als het om quilts en kinderspullen gaat, maar in huis moet ik zeggen dat het zwart is, of wit en als ik gek doe grijs, soms een accentkleurtje dat ik wel eens wissel. De stof is zwart-wit gestreept, beetje canvasachtig van ikea. Ik wilde eerst eens kijken of het zou lukken voordat ik er hele dure stof in zou steken. Eigenlijk was het goed te doen. ik heb nu alleen op de hoekjes een soort luchtzakjes, niet heel storend, maar als iemand tips heeft?


And I made a pillow for the wooden couch my Alexander made, so we can sit on it for more than half an hour!
Ik maakte ook een kussen voor de bank die Alexander maakte voor onze eettafel van steigermateriaal en vergrijsd eikenhout. Ik kocht op maat een stuk latexkussen en hier deed ik een aqua velours omheen.Niks geen ritsen, als hij vies is, haal ik wel een nieuw lapje op de markt....

De Bank, zelfgemaakt door Alexander

De bank met kussen

De bank met kussens
Once a year we celebrate our queens birthday on april 30th. It's actually her mother's birthday, but when she became queen she didn't change the date. Our whole country turns orange, everybody sells their stuff in second hand markets, the children play games, festivities everywhere. We love it!
Wat een heerlijke dag hadden we met koninginnedag! Een paar foto's...


Eerst de vlag uithangen natuurlijk

Fedde heeft de hele weg op de fiets de vlaggetjes van zijn wangen zitten poetsen!

Ook een keer samen op de foto!
Dit weekend hoop ik weer een optie op de ritstas te laten zien! Tot gauw!Pin It

3 opmerkingen:

Charlotte zei

Leuk toch, als je dingen van je to-do lijstje kan schrappen.
Mooi gedaan hoor, de hoes en kussens, supergeslaagd. Ik zou zelf niet weten hoe ik eraan moest beginnen :)
Fijn dat jullie zo'n een leuke koninginnedag hadden!
Groetjes,
Charlotte

Barbaramama zei

Leuk gedaan die kussens!

Home sweet home X

Ja-Ni-nA - Elke dag zaterdag zei

Mooie kussens! En wat een prachtige bank, heel knap gemaakt zeg! Wat betreft de hocker: zie ik het goed op de foto dat de hocker rond afloopt en dat het zijstuk stof recht is geknipt. Het lijkt (zover ik dat op de foto kan zien hoor) mij op te lossen door het zijstuk met de ronding mee te knippen en dan vast te stikken an het rechte boven en korte zijkanten stuk. Of is dit een heel onduidelijke uitleg...??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...