zondag 3 februari 2013

big boy finish

I finished the quilt. I finished the top around christmass, but was still contemplating on the binding and quilting. Lots of suggestions were given on my last post and while showing it at the double dutch quilt meet. Though my sign is scales, I'm usually not a very doubtful person, so being this insecure about it, didn't feel good. But when Betty suggested I should make circles, like casting a stone in the water to match all the squareness in the quilt, something clicked. That's what I would do. After that I had to step over the treshold to actually do it, because though Betty said it wouldn't be that hard, just the word circle gives me the chills. And though I love the effect I did have to pick out a lot of quilting because there would be folds in the back even I couldn't ignore. But I think it didn't have to much to do with the quilting pattern and more with my sloppy basting. 

De grote jongens quilt voor Fedde is af!. Ik had de top al rond de kerstmis af. Ik was nog aan het worstelen met hoe het te quilten en welke kleur bies ik er op zou zetten. Jullie gaven mij al heel veel goede idee├źn als reactie op mijn vorige post hierover en ik kreeg er nog meer toen ik hem meenam naar de quiltmeet met Double Dutch. Hoewel mijn sterrenbeeld weegschaal is ben ik niet een twijfelaar van nature. Geen beeld hebben van hoe het af te maken was geen lekker gevoel. Maar toe Betty zei je moet cirkels maken, 1 aftekenen met bijv. een bord en dan met je "walking foot" en het afstandmeetijzertje (ik kan hier geen beter woord voor verzinnen) steeds grotere cirkels er om heen. Vooral rond om al het vierkante erin te matchen, alsof je een steen in al het blauw van het water gooit... Toen klikte er iets. Dat moest het worden. Maar stap 2 was om het ook echt te gaan doen. Alles met rond en cirkels en naaien vind ik beangstigend. Maar goed, de finish along hijgde in mijn nek en ik moest aan de slag. En het patroon zelf was niet moeilijk, maar ik moest toch wel veel quiltwerk uithalen, omdat de achterkant niet glad bleef. Zo ernstig dat zelfs ik het niet kon negeren. Dat had denk ik meer te maken met dat het basten niet helemaal goed was gegaan. Maar het effect is echt geweldig, vind ik!

For the binding I decided to step out of the color scheme and added a bold orangy linnen I had lying around. I'm really glad I did, because it really ads some spice to the mix! The backing is a sturdy Ikea gingham with some strips leftover from the front. 

Voor de bies ben ik echt afgeweken van het blauw groenige thema. Ik koos knallend linnen oranje. Een stof die ik denk ik al 8 jaar had liggen uit mijn kleding naai periode. Ik ben er blij mee, hij maakt hem
net wat pittiger! De achterkant is een stoere ikea donkerblauwe ruit met wat stroken die ik over had van de voorkant.
Quilt stats "My Big Boy"

- measurements: 200 x 140 cm
- pattern block: by Film in the fridge
- fabric front: qreens and blues based on animal prints (zoo menagerie)
- fabric back: gingham ikea and leftovers front
- quilting: of centre circles using qalking foot.
- binding: by hand, orange linnen


Tot gauw!Pin It

5 opmerkingen:

little red home zei

Eva-Marie hij is prachtig geworden. Inderdaad mooi om zo'n cirkelmotief voor het quilten te gebruiken. En leuk die oranje bies.
Zal je zoon blij mee zijn denk ik.
Groetjes, Anne-Marie

Carolien zei

Wat een leuk idee om cirkelsgewijs te quilten. Ik vind het een prachtig exemplaar! Een paar dagen geleden heb ik je envelop ontvangen. De inhoud zie ik over een paar maanden pas, we bevinden ons nog in warme oorden. Ik zal zeker nog een blogje wijden aan de inhoud en misschien wel van wat ik ermee ga maken. Bedankt!

Francis Paul zei

wat een leuke quilt en de oranje bies geeft inderdaad net wat pit :-)

LOTJE zei

Hij is echt prachtig geworden! Is hij al in gebruik genomen?

Leanne zei

Your quilt is beautiful, I love the fabrics and colour.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...