woensdag 17 oktober 2012

all kinds of progress, but no finishes

I have lists of all kinds going on here. Working on several things in my head, in my sewing room....
One is a secret belated birthday gift for my sis, which I oviously can't show now...
Another one is a real (meaning no drawstring) bagpack for Morritz who will be 6 this weekend...
I did get many fabrics, for all the ideas in my head, amongst these loads a whole line of fabric (I don't usually use a whole line) for a big boy quilt for Fedde. He really neads a big boy quilt for his new bed. 

Ik ben bezig met allerlei lijstjes, in mijn hoofd, dingen waar ik al mee bezig ben, dingen met naaien en ook heel veel dingen zonder (de auto laten maken, mijn fietsband plakken, de taart regelen voor Morritz zijn verjaarda, etc.) Het houdt nooit op lijkt het. Maar goed slechte excuses voor geen echte resultaten ben ik bang. Ik ben best wel ver met het geheime verjaardagskado voor mijn zusje, die ik hier dus niet kan laten zien nu. En ik ben bezig met een rugzak voor Morritz. Een echte met banden en d-ringen en ritsen.... Naar het patroon van Made by Rae. Ik heb hem al vaak bekeken, maar vond hem te indrukwekkend. Mijn Alexander zei: het is een uitdaging, je moet het doen. Nou ja begonnen dus, maar nog niet af. Ik kwam niet helemaal weg met geen superhelden, dus een paar superhelden touches...


Verder heb ik wel heel veel stofjes gekocht, in Amerika en op het stoffenspektakel. Voor Fedde kocht ik halve meters van een stoffenlijn. Dat doe ik eigenlijk bijna nooit, ik ben niet zo van het helemaal gestyleerde. Maar deze was wel heel leuk en met al zijn favo dieren. De gigi (giraf), de whaaa (tijger), de Mwaaah (leeuw), de neusj (neushoorn) en natuurlijk het oliemandje (olifantje). En hij heeft echt een grote deken nodig, voor zijn hele grote bed! De lijn heet Zoo Menagerie Westminster Fibers. Ik kocht het bij de  Fabricworm.com


And last but not least I'm contemplating what I will make for Morritz's classmates for his birthday. Morritz is really into reading. We read books now you can't finish in one night, we read a chapter or two every evening. We are putting bits of paper between the pages, so we can tell where we have to start the next day. And it's a theme week in holland called "kinderboekenweek" which means week for childrens books and his school has payed much attention to it, so I was thinking maybe bookmarks. Maybe I can stamp the names on it or something, I'm not sure yet. Any ideas are of course welcome!

Ik ben ook aan het bedenken wat Morritz moet uitdelen. Ik heb vorig jaar natuurlijk een hit gehad met de knikkerzakken (zie mijn tutorials). Maar ja, wat nu dan. Morritz is gek op voorgelezen worden en nu doen we tegenwoordig boeken die je niet in een keer uitleest, maar elke avond 1 of 2 hoofdstukken. Daar steken we dan braaf elke keer een briefje tussen. Het is ook boekenweek op school geweest, dus iedereen is erg bezig met lezen, dus ik dacht aan boekenleggers dit jaar. Hoe precies weet ik nog niet. Ik ga eens even neuzen. Tips van harte welkom! Gelukkig hoef ik pas na de herfstvakantie, dus heb ff de tijd!

Tot gauw!
Pin It

1 opmerking:

Spruit zei

Ik vind deze wel geweldig: http://ons-thuis.blogspot.be/2012/06/heart-shaped-bookmark.html
Heb er op een uurtje zo'n 40 gemaakt. En daar zat het patroontje maken bij (15 min knoeien om een hartje te hebben dat op een hartje leek met een rechte hoek onderaan).
Succes!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...