zondag 11 november 2012

Sandy

I'm helping out "knotted thread" who is making several quilts for helping out hurricane Sandy victims. Check out the flickr group, because more help is needed.  I love how the virtual quilting world is helping out lots of charities. I've been to New York twice and loved every minute of it. So it was really weird seeing our dutch anchor man in battery parc telling us Hurricane Sandy would hit it. I stood in that very spot some years ago. It was a very easy block to make. And I could use scraps, so it was no bother at all. You can find the tutorial for the block here, you could make many different layouts with it I think.

Ik heb wat blokken gemaakt om "knotted thread" te helpen. Zij maakt dekens voor de slachtoffers van Hurricane Sandy die nu geen onderdak hebben. Het is ook nog harstikke koud nu natuurlijk. Ga eens kijken bij de flickr groep, ze heeft geloof ik nog hulp nodig, niet meer in de vorm van blokken, maar allerlei.  Ik vind het geweldig hoe de (virtuele) quiltwereld altijd klaar staat om anderen te helpen, niet alleen met raad, maar juist met daad. Ik ben 2 keer in New York geweest en ik vind het geweldig. Zo gek om op het nieuws journalisaten te zien staan in Battery Park die een orkaan staan te voorspellen, terwijl ik op diezelfde plek stond een paar jaar geleden, maar dan om naar het Vrijheidsbeeld te kijken.

Het was een gemakkelijk blok om te maken en ik mocht restjes gebruiken, een kleine moeite dus. En hopelijk een groot plezier als ze een heel stel dekens kan afleveren daar met de kerst. Je kan de tutorial voor het blok hier vinden. Volgens mij worden het ook nog hele leuke quilts en kun je de blokken in heel veel lay-outs gebruiken. Ze moeten nu natuurlijk vooral veel warmte en verloren huiselijkheid bieden, dat is het primaire doel.


Tot gauw!Pin It

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...