vrijdag 26 augustus 2011

zelf quiltlabels maken

I will give a dutch explanation for a simple way of making quiltlabels. If you're interested in an english one let me know. I finished some gifts, which I can't show you yet for obvious reasons, but will share later! I also cut the peaces for my next FWQAL blocks. Birds in the air, which is a classic I have to make at least once in my career but gives me the creeps! The Bouquet I will skip for not being my style and I wil make Box, which seems to be relatively simple. But looks can deceive in the FWQAL.

Op een quilt die je zelf maakt, hoort een label. Dat is niet alleen leuk voor nu, maar als ze hem dan over 100 jaar op een zolder vinden, dan weten ze wie hem wanneer heeft gemaakt. Leuk idee toch?

Eigenlijk hoort er ook een naam op. Quilts namen geven vind ik lastig. Ik maak ze in zijn algemeenheid voor iemand en zo herinner ik ze dan. (quilt voor de baby van Vaerie, Quilt voor Miek, etc.). Ik heb veel gezocht op internet naar hoe je dan die labels kon maken of bestellen. Ik vond wat ik kon vinden eigenlijk een tikkie te veel gedoe of te duur. Na veel uitproberen, wikken en wegen, mijn methode: Ik gebruik gewoon transferpapier (net als voor de in- of opnaailabels, zie voor de uitleg hiervan mijn zijbalk). Ik maak meestal 4 labels op een liggende A4. Ik print en strijk ze op een wit katoentje en naai ze dan met de hand achter op mijn quilt. Net een stukje onder de bies. Mijn labels zijn algemeen, ik kan er dus 4 in 1 keer maken, er vanuitgaande dat ik nog 3 quilts ga maken in 2011.

Als je ze wel specifiek voor een quilt wilt maken, dan kun je een stukje leeg laten. Daar kun je dan de naam opschrijven met textielstift, of borduren, of naaien als je een hele hippe machine hebt! Je kan natuurlijk ook 1 label per keer maken, maar dat is een beetje zonde van het transferpapier.

Hierbij een voorbeeldje van het label wat ik gebruik. Let op, de tekst moet wel in spiegelschrift! Dat is hier nog niet gedaan, maar is gewoon een functie in word.

Quiltlabel zelfgemaakt
Ik heb het kadootje voor mijn vriendin's verjaardag gemaakt, dat ga ik natuurlijk nu even niet laten zien. (nee Han, jammer joh)  Maar die volgt! En ik heb de bies op de quilt van baby Valerie gezet. En last but not least heb ik de stukjes gesneden voor de volgende 2 FWQAL blokken. De eerste wordt "birds in the air" met heeeeel veeel heeeeele kleine driehoekjes, ik krijg het al benauwd als ik er aan denk! 1 sla ik echt over (bouqet), te truttig, en de ander wordt weer wat simpeler (op het oog). Dus wish me luck! Oh ja en ik kreeg wat stofjes binnen van Pink chalk fabrics. Ik heb muisgrijs besteld voor de quilt voor de baby van zus Lenore. Daar moeten we nu mee aan de slag want die is in november uitgerekend. Maar ik heb weer een leuke quilt along gevonden, om het tempo er een beetje in te houden. En van een plus quilt! En die wilde ik nou net maken!

Nieuwe stash van Pink chalk fabrics!
quilt-along


Tot gauw,

Eva-MariePin It

1 opmerking:

Sofie zei

Wat een chique label heb jij daar, ik ben ook op zoek naar iets origineels, ook met de gedachte dat wat ik maak, later nog als gevolg heeft, "aha, die komt van haar.." begrijp je?!
Groetjes Sofie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...